... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

1. kolo

03.09.2014 20:45

FC HNK PRAHA - 3.FC Kelímci  5:2 (4:2)            

Hřiště: Mikulova 4

Naše góly: 20.' David, 23.' David, 27.' David, 30.' Standa a 37.' David

Sestava: Martin (Obo) - Pepa, Obo - Pavel, Vojta - David, Standa

Diváci: 1 (Péťa)

Nejlepší hráč našeho týmu: David

Komentář rozhodčího: Zápas msty vyrovnaný, rozhodla lepší produuktivita mužstva HNK, kde jasně dominoval jejich nejlepší hráč a autor čtyř golů Henzl. hráči " Kelímků " dokázali v koncovce zazdít téměř nemožné, proto je vítězství HNK zasloužené. Utkání mělo slušnou uroveň.

Náš komentář: První zápas. První vítězství. Takhle to má bejt a takhle je to správně.

Po přáteláku sehraném den před začátkem sezóny jsme se dostavili v počtu 7 lidí na první ostrý zápas naší asi 24-té sezóny (plus mínus pár sezón, kdo si to má pamatovat). Respektive jsme se sešli v 6 lidech, protože nás Martin na začátku trochu napínal a dorazil až s několikaminutovým zpožděním, ale kdo by potřeboval brankáře? Naštěstí ho na prvních pár minut v bráně nahradil Obo a předvedl velmi dobrý výkon, to samé ale pak platí i o Martinovi, který podal velmi jistý výkon, okořeněný několika vynikajícími zákroky. Jen ty výkopy by chtěly zlepšit, ale to by mu asi musel taky někdo nabíhat …

Do samotného zápasu jsme vstoupili poněkud ospale a soupeř byl od první minuty fotbalovější a nebezpečnější. To se změnilo až s prvním gólem zápasu. Ten pochopitelně padl do naší sítě, když Pepa hloupě ztratil míč na útočné polovině a soupeř proměnil rychlý brejk. Naše odpověď však byla brilantní - rozehrávka, tři rychlé přihrávky a David střílí gól. 1:1 asi po 15 vteřinách, soupeřem tento gól poněkud otřásl a zápas se vyrovnal, resp. získali jsme mírnou převahu. Tu David proměnil v další dva góly a vedli jsme 3:1. Soupeř pak snížil po krásně rozehrané standardce, kdy to jejich hráč trefil přímo do šibenice – co na tom, že odpískaný faul nebyl … Naštěstí Standa přidal ještě uklidňující gól a poločas tak skončil naším dvoubrankovým vedením.

Druhý poločas jsme pak už odehráli zkušeně - David si dal svůj čtvrtý gól a my bránili pohodlné třígólové vedení. Soupeř se sice do několika šancí dostal, ale dělalo mu naštěstí problémy trefit míč i před prázdnou či poloprázdnou brankou. My jsme na druhé straně nastřelili v průběhu zápasu asi 5 tyček.

Když rozhodčí ukončil zápas - o několik minut dříve než podle časomíry měl – byli jsme spokojeni, protože v půlce druhého poločasu David oznámil, že ho trochu začíná tahat sval a do zápasu již nenastoupí. To znamenalo hru bez střídání a ke konci zápasu už jsme sotva tahali nohy (teda až na Vojtu). Ukázalo se, že hrát přátelák den před zápasem je nápad hodný HNK …

První zápas je tak úspěšně za námi a my jsme zase o krok blíže k záchraně.

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode