... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

9. kolo

05.11.2014 18:30

FC HNK PRAHA - FC Válcovny plechu MS  6:0 (3:0)            

Hřiště: Hrabákova 3

Naše góly: 6.' David, 15.' Standa, 21.' Standa, 35.' Vojta, 37.' David a 60.' David

Sestava: Fanda - Pepa, Honza - Vojta, Pavel, David - Standa

Diváci: 3 (letošní rekord - Péťa, Vláďa a Míša)

Nejlepší hráč našeho týmu: David

Komentář rozhodčího: Domácí byli jasně lepší, skore mohlo být větší.

Náš komentář: Po zápase s prvním týmem tabulky nás naopak čekal souboj s týmem posledním. Vzhledem k tomu, že jsme přišli v totožné sestavě jako na předchozí zápas, naskytla se nám výborná možnost porovnat rozdíl mezi špičkou a koncem 6. ligy. A jak napovídá skóre, rozdíl to byl vskutku propastný.

Válcovny se v zápase pokoušely hrát podobně jako Emperators nebo Vidím čaj, tzn. kombinační fotbal s velkým zapojením brankáře do hry. Nicméně způsob provedení se absolutně nedá srovnávat. Do zápasu soupeř nastoupil ve 4 hráčích, což mu vydrželo asi 2 minuty, než mu přišly posily a nakonec hrál se 2 hráči na střídání. Krátkou přesilovku jsme sice nevyužili, ale góly na sebe nedaly dlouho čekat – Standa nejprve obligátně minul prázdnou bránu, ale pak skóroval David a Standa kupodivu přidal 2 góly (ač v obou případech míč sotva dojel za brankovou čáru), takže jsme první půli vyhráli 3:0 a v druhé pokračovali v nastoleném tempu a vyhráli celkově 6:0.

Celý zápas se prakticky odehrával ve stejném duchu – měli jsme převahu, relativně dobře bránili (i když Fanda musel vytáhnout pár dobrých zákroků – zejména ke konci, kdy si Honza chtěl dát gólíček, a tak trochu se vykašlal na obranu) a využívali nedůsledného bránění soupeře, který nám nechával spoustu prostoru a času.

Nyní vyzdvihnu jen pár bodů, které mě zaujaly, protože o samotném zápase toho zas nejde o moc více napsat:

  • už 2 zápasy za sebou jsme neztratili míč (tzn., domů jsme si donesli přesně tolik míčů, kolik přinesli; ve hře ztrácíme jeden míč za druhým)
  • V týmu soupeře doslova vyčníval jeden hráč, který měřil asi 3 metry. Kupodivu tomu soupeř nepřizpůsobil taktiku, když tento hráč neměl problém sebrat ze vzduchu prakticky jakýkoliv míč, což by třeba u autů a rohů bylo prakticky neubránitelné. Nejlépe mu nicméně jednou sebral míč Vojta, když tento hráč chtěl hlavičkovat (trochu sehnul hlavu), ale Vojta vyskočil a ukopl míč nohou, která byla asi 1,80 nad zemí. Rozhodčí i přes vehementní signalizaci pomezního faul neodpískal.
  • soupeře jsme za stavu 4:0 donutili vystřídat brankáře, kupodivu do brány šel hráč soupeře popisovaný v předchozím bodě
  • Standa má 2 asistence
  • David dal hattrick
  • Pepa měl 2 střely na bránu
  • Fanda má 1. čisté konto
  • poprvé s Honzou v sestavě jsme vyhráli
  • Vojta s Pavlem odehráli svůj vysoký standard (sem je dávám jen, aby se náhodou neurazili, že jsem na ně zapomněl)
  • měli bychom střídat v častějších intervalech, protože to pak ve finále končí tak, že nikdo nechce jít střídat, i když nemůže, protože ví, že když vystřídá, podívá se do hry až za 10 minut
  • na zápas se přišel podívat Vláďa, jeden z „Velké trojky“, tzn. hráčů, kteří jsou s HNK od založení do současnosti, i když tuto sezónu kvůli nemoci vynechává. A přinesl nám štěstí. Takže příště jde, i kdyby mrzlo a vůbec se mu to nehodilo.

Tímto vítězstvím jsme se definitivně zachránili. Po zápase následovala tradiční návštěva hospody, kdy někdo vydržel déle (hádejte kdo), někdo odešel brzo (hanba jim) a někdo nešel vůbec (k tomu se mi vůbec nedostává slov). Příště zase hrajeme na našem „oblíbeném“ hřišti, kde jsme prohráli 6:0, tak se nám snad bude dařit lépe. Nicméně Standa se v hospodě holedbal, že půjde chytat, tak uvidíme ...

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode