... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

7. kolo

18.10.2016 18:15

FC HNK PRAHA - 1.FC Žižkov 3:5 (0:3)            

Hřiště: Novoborská

Naše góly: 32.' Vojta, 47.' Vojta a 48.' Standa

Sestava: Ondra - Honza, Pepa - Vojta, David, Pavel - Standa

Diváci: 0

Nejlepší hráč našeho týmu: Vojta

Komentář rozhodčího: Zápas velmi dobré úrovně, ke které přispěly oba týmy. K vidění byla spousta pěkných akcí. Hosté měli přeci jenom herně navrch, a tak po zásluze vyhráli.

Náš komentář: Po bezbrankové remíze z předchozího kola jsme se k dalšímu zápasu sešli na Novoborské, tedy na jednom z nejhorších hřišť, na kterém se momentálně hanspaulka hraje. Umělá tráva staré generace a klec okolo s minimálmím prostorem okolo hřiště. Prostě paráda, jež podporuje dobrý fotbal. Ten se ovšem překvapivě tento večer hrál.

Ačkoliv soupeř v průběhu sezóny nasbíral stejný počet bodů jako my, v prvním poločase nás svou fotbalovostí a sehraností přehrál. Zatímco my jako obvykle spoléhali na individuální akce Davida, Vojty a Pavla, kterým se ovšem nedařilo střelecky, soupeř předváděl pěkný, týmový fotbal s rychlými narážečkami, pomocí kterých se dostával do šancí. První poločas tak skončil jeho zaslouženým vedením 3:0. Všechny góly byly v podstatě jako přes kopírák, přihrávka ze strany před bránu, kde se prosadil neobsazený hráč.

V druhém poločase se nám podařilo zápas zdramatizovat. Významně tomu pomohl rychlý gól Vojty, po kterém soupeř trochu znervózněl. Bohužel se nám z dalších šancí nepodařilo skóre opět snížit, za což jsme byli potrestáni dalšími dvěma góly v naší síti. To soupeře uklidnilo, ale i dál se hrál vyrovnaný zápas. Do konce utkání jsme se ještě 2krát prosadili, a konečné skóre tak bylo 5:3. Škoda, s větší trochou štěstí jsme mohli dosáhnout i na remízu, vítězství soupeře však bylo absolutně zasloužené. My jsme však ze zápasu odcházeli s dobrým pocitem, což se nám obvykle po prohře (a někdy ani po výhře) nestává.

Před dalším zápasem máme týden pauzu, a v tomto zápase musíme naplno bodovat, neb hrajeme s předposledním týmem tabulky. Zatímco výhra nás významně popostrčí k udržení se v 5. lize, prohra nás namočí do bojů o záchranu.

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode