... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

6. kolo (Jaro 2016)

26.04.2016 17:00

Deportivo Estudiantil FC B - FC HNK PRAHA 2:6 (1:3)            

Hřiště: Hanspaulka

Naše góly: 5.' , 12.', 23.', 40.' a 43.' David, 55.' Tonda

Sestava: Ondra - Honza, Pepa, Vláďa - Vašek, Tonda, David - Standa

Diváci: 1 (Pavel)

Nejlepší hráč našeho týmu: David

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání rozhodl jediný faktor - hostující Henzl. 

Náš komentář (Pepa): 6. kolo nám opět ukázalo, jak je důležité míti Davida. Ten ze zápasu odcházel s bilancí 5 vstřelených gólů a jedné asistence. Škoda, že se mu nepodařilo vyrovnat či dokonce překonat Standův střelecký rekord (6 gólů).

K brzy hranému zápasu jsme se překvapivě sešli v téměř plném počtu – nemohl jenom Michal a zraněný Pavel, který se přišel alespoň podívat. Od začátku zápasu se hrál z obou stran otevřený útočný fotbal. Ačkoliv jsme byli lepší, měli jsme zároveň i štěstí, když si soupeř v koncovce nepočínal úplně zdatně - střílel téměř z každé pozice bez ohledu na lépe postavené spoluhráče a jen výjimečně se trefoval mezi 3 tyče. Naproti tomu se Davidovi se v prvním poločase povedlo zkompletovat hattrick, zatímco soupeř vsítil jen jednu branku, a to se značnou pomocí Pepy, který tečoval střelu do protipohybu Ondry. Ve druhém poločase se zápas odehrával v podobném duchu s rozdílem, že David dal jen 2 góly a na další přihrál Tondovi. Za stavu 6:1 jsme přestali kompletně hrát a soupeř naši pasivitu potrestal gólem, kterým zápas zkorigoval na 6:2.

Máme tak na kontě další výhru a pomalu můžeme pokukovat spíše po postupu než se obávat sestupu - kdo by to po prvním zápase předpokládal? Zároveň nutno říci, že ačkoliv jsme si dnes vítězství zasloužili, tak zejména v obraně jsme nepodali optimální výkon a bez výborného Davida by se výhra rodila výrazně složitěji.

Zápas jako obvykle přinesl několik humorných okamžiků, ze kterých bych vypíchl následující 2:

  • Standovo zachycení přihrávky soupeře, kterou si zpracoval na prsa, následně uklouzl a při zvedání podkluzoval jak škodovka v bahně. Div že nevydřel v umělé trávě díru.
  • Vaškovo "válení sudů" na kraji našeho vápna, díky kterému se mu podařilo vypíchnout míč soupeři a přerušit útočnou akci.

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode