... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

5. kolo

29.09.2016 19:30

FC HNK PRAHA - AK Opatoff 2:0 (1:0)            

Hřiště: Mikulova 3

Naše góly: 8.' Vojta, 46.' David

Sestava: Ondra - Pepa, Honza, Vláďa - Vojta, David - Standa

Diváci: 0

Nejlepší hráč našeho týmu: David

Komentář rozhodčího: Opatoff byl aktivnější a první půli hrál na půli soupeře, lépe kombinoval a zakončoval. Jenže HNK těžili z jeho chyb.

Náš komentář: Po vydřeném a nezaslouženém vítězství z minulého kola jsme se k dalšímu zápasu 5. ligy sešli opět s jedním hráčem na střídání. Vedle toho situaci komplikoval fakt, že 80 % našeho týmu nebylo zdravotně zcela v pořádku - holt stáž na trénincích Liberce se nevyplatila.

Do zápasu však vstoupilo zcela jiné HNK. Soupeř měl sice optickou převahu a dominoval v držení míče, ale my jsme hráli zodpovědně vzadu, nepouštěli ho do vyložených šancí (většinu střel jsme zblokovali a co už šlo na bránu, Ondra spolehlivě pochytal) a vyráželi do rychlých, nebezpečných protiútoků. Jediné, co by se našemu výkonu dalo vytknout, bylo proměňování šancí, kdy se nám podařilo vsítit v každém poločase pouze gól a nastřelit břevno, a nevyužili jsme ani vybíhání soupeřova gólmana daleko z brány. Na straně druhé, kdybychom se dostali do výraznějšího vedení, patrně by Ondra neudržel čisté konto, neb bychom polevili v obraně, jak se nám obvykle stává, jelikož by si každý chtěl dát gólíček.

Vedle dobré hry v obraně (i Standa se párkrát podíval na vlastní půlku mimo rozehrávku) jsme soupeře deptali přesností našich výkopů od brány, kdy po celý druhý poločas Ondra neomylně posílal jeden výkop za druhým do autu na stejném místě. Za zmínku pak ještě stojí výkon Vládi v útoku, kdy se po každém autu před soupeřovou bránou/rohem dostal do zakončení hlavou (jedno kam míč letěl a v jaké výšce), bohužel jeho hlavičky postrádaly přesnost a obvykle končily vedle brány.

Ze zápasu jsme tak odcházeli s mnohem lepší pocitem než minule, neboť ať rozhodčí do zápisu napíše cokoliv, víme, že naše vítězství bylo zasloužené a Standa se konečně nestane hráčem zápasu, protože vyšel střelecky naprázdo. Snad dobrý výkon zopakujeme i v dalších zápasech.

P.S. A do sekce "Copa zase máme za bolístky" přidávám okopanou nohu ze zápasu ještě po dvou dnech ;-)

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Tvorba www stránek zdarmaWebnode