... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

2. kolo

01.04.2014 20:15

FC HNK PRAHA - Dynamo Prak  4:1 (1:0)      

Hřiště: Motorlet 3

Naše góly: 21.' Kuba, 32.' Ondra, 38.' Pavel a 49.' Honza

Sestava: Martin - Pepa, Honza, Ondra, Vláďa - Pavel, David, Vojta, Tonda - Obo, Kuba, Standa

Diváci: 1 (Péťa) - ale tak trochu byl diváky v takovéhle sestavě po většinu zápasu celý náš tým

Nejlepší hráč našeho týmu: Martin

Komentář rozhodčího: (neuveden)

Náš komentář: 12 je číslo, které asi nejlépe charakterizuje náš druhý zápas a díky tomuto číslu na něj budeme v hospodě ještě dlouho vzpomínat. Toto číslo totiž znamená, že do zápasu nastoupilo vše, co má ruce a nohy, registračku v HNK a patří mezi současný okruh hráčů našeho skvělého týmu. Nutno podoktnout, že z toho nikdo nebyl příliš nadšený, ale v průběhu zápasu se ukázalo, že to nebylo až tak na škodu, protože jsme hráli proti hodně běhavému soupeři.

Nyní už k samotnému zápasu. Hrál se pěkný, kombinační fotbal, kterému nechyběla patřičná dávka tvrdosti, která ale až na jednu situaci nebyla za hranou. Bohužel rozhodčí tempo zápasu absolutně nestíhali a byli jednoznačně nejslabším článkem zápasu.

Vzhledem k tomu, že jsme nastupovali proti týmu, který nás předminulou sezónu málem porazil jen se 4 hráči v poli, jsme od zápasu moc nečekali, což nám pravděpodobně pomohlo, protože jsme do utkání opět vstoupili aktivně a během celého prvního poločasu si udržovali mírnou převahu, kterou jsme ale nedokázali pořádně gólově vyjádřit. Co taky čekat od týmu, kterému dělá problém přesně si přihrát v přečíslení 3 na 1. Kde ale HNK nemůže, tam pomůže soupeř. Tentokrát podivnou rozehrávkou autu, kdy se míč dostal k brankáři soupeře, který ho nakopl do nic netušícího, ve vápně stojícího Kuby, od nějž se odrazil před prázdnou branku. Pro Kubu pak již nebyl problém míč do brány doklepnout. Prostě a jednoduše typický Standův gól, jen ho nedal Standa. Po rozehrávce pak přišla největší šance soupeře v první polovině, když hned po ní skoro z půlky vystřelil, Martin míč vyrazil jen před sebe a Pepa s Vláďou, toho času v obraně, míč jen pasivně sledovali a zareagovali až pozdě, čímž málem umožnili útočníkovi soupeře se k míči dostat. Na obranu naší obrany nutno podotknout, že takové situace se brankářům HNK prostě nestávají a toto byla velmi ojedinělá situace, kterou pravděpodobně uvidíme až při další střele soupeře z půlky… Do konce poločasu se pak již nic zajímavého nestalo.

Druhá půle pak prakticky kopírovala první s jediným, ale významným rozdílem, že se soupeř začal dostávat do nebezpečných zakončení a za Martinem několikrát zazvonila tyčka. Protože už mě nebaví popisovat, co se skutečně na hřišti odehrálo, odeberu se do světa fantazie a vymyslím zajímavější scénář.

Ve vymyšleném scénáři se stalo zhruba toto: V polovině zápasu David čistě ubránil soupeře, který ale přitom upadl na tyč naší brány, což neunesl a Davida napadl. David, jakožto neprofesionální fotbalista, nespadl na zem a nezačal řvát, jako kdyby rodil paterčata, ale soupeři úder vrátil. To vyvolalo menší strkanici, jejímž výsledkem byla červená pro Davida a pro hráče soupeře. Vyloučení sice bylo oboustranně oprávněné, ale na lavičce jsme se stejně všichni shodli, že rozhodčí je č...k, a protože je nás hodně a mezi námi řada vysokoškoláků, máme určitě pravdu. Bohužel to nic nezměnilo na faktu, že se dále hrálo 4 na 4, což dle průběhu hry mělo vyhovovat více soupeři. To se potvrdilo krátce po vyloučení s velkým přispěním Honzy, který soupeři vrátil laskavost, když v našem vápně předvedl nepovedenou Kozákovu kličku, hodil míč vybíhajícímu Martinovi mezi nohy přímo před prázdnou bránu a na nohu soupeře, který neměl problém míč přemístit do naší brány. Po vstřeleném gólu naštěstí soupeř zapomněl na obranu a my začali, alespoň částečně proměňovat naše protiútoky. Nakonec jsme proměnili celkem 3. Rozhodčí svému výkonu ještě nasadil korunu, když zápas ukončil v situaci, kdy Tonda šel sám na brankáře, naštěstí to už každému bylo jedno. Vzhledem k tomu, že je tento odstavec zcela vymyšlený, nehledejte v zápise o zápase nějakou červenou kartu ...

Vedle výše uvedeného stojí za zmínku:

  • Honza opravdu nechce, aby Martin vychytal čisté konto a už podruhé za sebou mu ho zkazil, když doslova donutil soupeře ke skórování. Náš druhý brankář mu tímto děkuje, protože je stále nejlepší ...
  • Standa ke konci ukázal, co útočník jeho formátu dokáže spálit, když nikým neatakován minul prázdnou bránu sice z úhlu, ale o to více šel míč vedle, přitom to stačilo jen trochu ťuknout na Vojtu a ten by dával do prázdné. Vedle toho ale vysoký počet hráčů donutil Standu běhat, což výrazně zvedlo jeho hodnotu pro obrannou činnost mužstva (tedy se tentokrát dokonce dostala nad nulu). Příště očekáváme ještě vyšší nasazení.
  • Nejlepší střela zápasu se odehrála ke konci poločasové přestávky, kdy Vojtou zakopávaný míč přes půl hřiště trefil rozhodčího přesně do hlavy a rozbil mu brýle (ty Vojta následně tak nějak opravil). Nutno podotknout, že mezi pískáním rozhodčího s brýlemi a bez nich nebyl žádný rozdíl.

V šesté lize tak již máme druhý vyhraný zápas, povede se nám tuto sérii prodloužit?

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode