... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

11. kolo

08.12.2016 20:15

FC HNK PRAHA - Footside 3:5 (1:1)            

Hřiště: Záběhlice

Naše góly: 18.' Standa, 32.' vlastní a 48.' Standa

Sestava: Ondra - Honza, Pepa, Vláďa - Vojta, David, Pavel, Tonda - Standa

Diváci: 1 (na závěr přišla Zuzka s Woodym)

Nejlepší hráč našeho týmu: Standa

Komentář rozhodčího: Nadprůměrný zápas, skóre se přelévalo ze strany na stranu. Rozhodla větší kreativita Footside.

Náš komentář: V posledním kole jsme měli ještě čistě teoretickou šanci postoupit do 4. ligy (a to bez jakýchkoli kontumací apod.), ale tak nepravděpodobnou, že to už bych si skoro radši vsadil na to, že Standa v zápase popoběhne. Pravděpodobněji se jevila i varianta, že týmy na 1.-6. místě budou mít po 11. kole všechny 15 bodů. Soupeř naopak do zápasu vstupoval z 1. místa, ale i on hrál o všechno, protože remíza by mu nakonec stačila jen na 3. místo a prohra by ho dokonce poslala až na 6. místo.

Zápas proto nebyl z nejhezčích, i když si rozhodčí myslí něco jiného. Soupeř byl fotbalovější, ale to pro nás není žádná nová situace a velkých šancí bylo asi víc spíš pro nás. Většinu zápasu byl vyrovnaný stav, nebo jsme o gól vedli, což kupodivu platilo ještě 11 minut před koncem. Soupeř byl postupem času víc a víc nervózní, ale nejdřív ve 49. minutě dokázal vyrovnat, v 55. minutě pak dal i gól vítězný. To tradičně těžce nesl náš rozený stoický kliďas v bráně, že bylo s podivem, že po pár extempore nedostal kartu v barvě svých očí. Speciálně, když se pak rozeběhl z brány směrem k rohovému praporku, kde soupeř dobíhal míč, začali jsme se 2 vteřiny před samotným aktem modlit za útočníkovu duši. Ondra naštěstí trochu přibrzdil, nicméně počáteční rychlost, kterou soupeřovu tělu udělil na metrovou cestu směrem do nafukovačky, by stačila i na doletění rozběhnutého geparda. Kupodivu se opět ani nežlutilo, nicméně Ondrova hláška "čistý" byla asi tolik pravdivá, jako průměrný Ovčáčkův výrok.

Z předposlední akce sice Ondra ještě z vápna málem vstřelil vyrovnávací gól, než ale stihnul obrátit kurz, už jsme měli přímo z výkopu v bráně pátý gól a bylo hotovo. Takže letos krásné 6. místo s pompou a i pro příští sezonu máme jistotu, že nespadneme zpátky do 7. ligy :o)

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode