... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

11. kolo

26.11.2014 20:45

FC HNK PRAHA - Juventus Pivus  6:0 kontumačně (3:0 po 16 minutách hry)            

Hřiště: Děkanka

Naše góly: 7.' Standa, 14.' Standa a 15.' Pavel

Sestava: Fanda - Pepa, Honza, Vojta - Tonda, Pavel, David - Standa

Diváci: 2 (Péťa a Vláďa)

Nejlepší hráč našeho týmu: (neuveden)

Komentář rozhodčího: V 16. minutě utkání ukončeno pro pokles hráčů domácích pod minimální hranici, dva zranění hráči.

Náš komentář: V posledním zápase sezóny nás čekal Juventus Pivus, tedy soupeř, se kterým jsme sehráli jeden z nejlepších zápasů HNK v historii. Předzápasová matematika byla jasná:

  • výhra = 3. místo; tučný šek od PSMF a solidní šance na postup,
  • remíza = pravděpodobný pád na 4. místo a konec postupových nadějí,
  • prohra = pravděpodobný pád na 5. místo a konec postupových nadějí.

Jako obvykle jsme se před zápasem potkali v blízké krčmě. Nevím, jak to mají ostatní týmy, ale náš tým automaticky zamíří do hospody, aby se podíval, zda náhodou někdo již nepřišel, místo toho aby šel přímo na hřiště. Ale co, dokud to funguje ...

K samotnému zápasu není moc co napsat. Juventus se nesešel, resp. sešel se 4 hráči do pole a hned od počátku podával velmi odevzdaný, nebojovný výkon, kdy nebyla otázka, zda vyhrajeme, ale o kolik. A to tradičně proti 4 hráčům v poli moc hrát neumíme (ale neumíme to ani proti 5, takže je to vlastně asi jedno). V 16. minutě jsme vedli již 3:0, když 2 góly dal Standa (dokonce se trefil i do prázdné brány - i zázraky se holt dějí ...) a třetí přidal Pavel pěknou střelou z půlky. To soupeř vyhodnotil tak, že jejich zdravotní stav (pár jejich hráčů pokašlávalo) v kontextu s počasím a vývojem zápasu jim neumožňuje v zápase pokračovat a zápas se tak kontumoval v náš prospěch. Trochu škoda, že zrovna poslední zápas sezóny dopadl takto.

Po ukončení zápasu jsme se ještě rozhodli, že když už jsme převlečení, tak si na chvíli zahrajeme 4 na 4 a pak půjdeme na chvíli na pivo (jak jinak). Z tohoto mini zápasu byla asi nejzajímavější střela Davida, která přeletěla ochranou síť, a míč se spokojeně usídlil v koruně stromu, odkud se mu příliš nechtělo dolů. Naštěstí máme v týmu Vojtu, který by pro míč život položil, vylezl na strom a pomocí druhého míče se mu podařilo míč dostat na zem. Zde se opět projevil týmový duch HNK, když půlka týmu šla pomáhat a druhá stála na polovině hřiště a tipovala, zda Vojta spadne či nikoliv ...

Na samotný závěr komentáře si ještě dovolím položit malou anketní otázku (správná odpověď nebude nijak odměněna). Když jde tým v útoku 4 na brankáře, je možné z toho nedat gól:

  1. To nelze neproměnit, co to je za hloupou otázku.
  2. To je ale hloupá otázka, to musí proměnit každý.
  3. Pokud máte v týmu Pepu, pak je možné cokoliv.

Teď nám nezbývá než si počkat, zda postoupíme do 5. ligy či nikoliv. Ať to dopadne tak nebo tak, byla sezóna mimořádně úspěšná; pravděpodobně nejlepší, kterou kdy HNK odehrálo. Uvidíme, zda na tyto výsledky navážeme v zimním poháru, kam jsme se z nějakého důvodu rozhodli přihlásit. K tomu reporty psát nebudu, takže se zde potkáme zase na začátku příští sezóny.

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode