... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

10. kolo

12.11.2015 20:45

FC HNK PRAHA - LFC Nova B  7:1 (2:0)            

Hřiště: Štěrboholy 3

Naše góly: ?' Standa, ?.' David?.' David?.' David?.' Standa?.' Vojta a ?.' David

Sestava: Vašek - Honza, Pepa - Vojta, David - Standa

Diváci: 1 (Zuzka)

Nejlepší hráč našeho týmu: David (asi)

Komentář rozhodčího: ???

Náš komentář: Předposlední zápas sezóny nás v pozdní hodinu zavál do dalekých Štěrbohol. Vzhledem k tomu, že výhra v tomto zápase znamenala zajištění našeho návratu zpět do 6. ligy, jeho důležitost jsme nepodcenili a sešli se přesně v 6 lidech, když Honza ještě avizoval, že ho bolí kotník a možná po prvním kopnutí do míče skončí ... Třešničkou na dortu pak bylo, že nikdo z nás neměl míč, naštěstí nám ho soupeř na rozcvičení a rozchytání (zesměšňování) Vaška půjčil. Soupeř by měl v případě vítězství naději se naopak v 7. lize zachránit, a proto rovněž nic nepodcenil, a přišel také v 6 lidech.

O samotném zápase nemá moc cenu psát. Soupeř byl jednoznačně nejhorším týmem, na který jsme v sezóně narazili, a asi jediným nebezpečím mohlo být, že bychom dostali první gól a znervózněli. To se naštěstí nestalo a díky spolehlivé obraně včetně brankáře a přiměřeně produktivnímu útoku jsme 1. půli vyhráli 2:0. Druhý poločas se změnil v exhibici Davida, když celkem vstřelil 3 góly (v celém zápase 4) a o vítězi nebylo pochyb. Jediná otevřená otázka zůstala: Udrží Vašek čisté konto? Neudržel, jako obvykle náš tým za rozhodnutého stavu v obraně polevil a umožnil soupeři vstřelit alespoň čestný gól. Důležitá však byla bezproblémová výhra a zajištění postupu do 6. ligy.

Tento zápas byl zároveň na nějaký čas poslední ze strany Vojty, neb ten odjíždí do daleké ciziny a kupodivu se mu nechce platit letenky, aby se mohl účastnit zápasů HNK ... Z tohoto důvodu s ním přinášíme vymyšlený a neautorizovaný rozhovor:

  • Tázající: Tak Vojto, jak se cítíš po zápase, který byl pro tebe na nějaký čas poslední?
  • Vojta: (se slzami v očích) No je to krásný, já vůbec ... vůbec (láme se mu hlas) nevím, co na to říct. (následuje dlouhá pauza) Prostě paráda. Bylo vidět, že jsme do toho dali srdíčko, štěstíčko se nás drželo a jsme v 6. lize. Fakt jako vůbec netuším, co na to říct.
  • T: Tak nám okomentuj alespoň svůj dnešní výkon?
  • V: Ne, sebe nechci hodnotit, ale chtěl bych říct, že pro mě byla čest hrát v tak skvělém týmu. Prostě já nevím, jako to je strašný (posmrkává). Ne, já to fakt nedám, já se asi rozbrečím (odchází pryč a vytahuje kapesník).

Tak ať se Ti, Vojto daří!

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode