... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

8. kolo

29.10.2014 19:00

FC HNK PRAHA - Emperators  1:3 (0:1)            

Hřiště: Meteor 1

Naše góly: 34.' Pavel

Sestava: Fanda - Pepa, Honza, Vojta - Pavel, David - Standa

Diváci: 1 (Péťa)

Nejlepší hráč našeho týmu: (neuveden)

Komentář rozhodčího: Domácí (tzn. Emperators) byli lepším týmem, hosté (tzn. my) podnikali ojedinělé, ale nebezpečné protiútoky. Rozhodnutí padlo sedm minut před koncem, kdy se prosadil agilní Gregor.

Náš komentář: K zápasu s prozatím nejlepším týmem tabulky jsme přistoupili zodpovědně, a proto se většina týmu sešla již před zápasem, abychom probrali taktiku. Jediným nedostatkem bylo, že jsme se setkali v hospodě u piva a na probírání taktiky nějak nezbyl čas. Naštěstí nám před zápasem poradil Standův oblíbený rozhodčí, když Standovi s vážnou tváří řekl: „Musíte je uběhat.“

Krátce po začátku zápasu bylo bohužel zřejmé, že soupeře neuběháme, ale naopak to vyloučeno nebylo, protože jsme měli pouze 1 hráče na střídání a hrál se hodně běhavý zápas. Ve 2. poločase občas byla i tlačenice o to, kdo půjde střídat. Třeba David se o to neúspěšně pokoušel asi 4x v řadě.

Soupeř od samotného počátku zápasu ukazoval, proč dosud neprohrál, ale my jsme se s tím kupodivu docela dobře vyrovnali, především díky tvrdší, ačkoliv ne zákeřné hře. Zápas mi od počátku trochu připomínal naši neslavnou prohru s Vidím čaj – i když šancí bylo na obou stranách méně a Emperators byli o něco lepší než Vidím čaj. Zejména pak poté, co se nám nepovedlo hned na začátku proměnit dvě velké šance, přičemž zejména ta druhá po gólu volala – stačilo, aby se Vojta naučil přihrávat po zemi a neposílal skákavé míče – a následně jsme obdrželi první gól do naší sítě. Nicméně pak další góly nenásledovaly a poločas tak skončil naší prohrou o 1 gól.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že musíme pokračovat ve výkonu z prvního poločasu, což se nám podařilo, a dočkali jsme se i zaslouženého vyrovnání díky Pavlově přesné střele. Když už se zdálo, že zápas spěje k zasloužené remíze – ačkoliv šance byly na obou stranách – utekl Pepovi hráč soupeře, vystřelil a Fanda si vybral slabší moment (přes řadu skvělých zákroků předtím) a soupeř se opět dostal do jednogólového vedení. Na tom nic nezměnila ani naše následná snaha o vyrovnání, až přišel roh v 60. minutě, kdy celý tým HNK včetně brankáře naběhl do vápna a … soupeř odvrátil míč, Fanda ho nestihl odkopnout a soupeř kupodivu proměnil brejk 2 na prázdnou bránu a stanovil tak konečný výsledek na 3:1.

Ze zápasu jsme nicméně odcházeli s pozitivními dojmy, podali jsme velmi dobrý výkon; zápas se nezúčastněným divákům (a že jich bylo) musel líbit a hlavně a především jsme tentokrát neztratili míč! Pokud budeme pokračovat v takovýchto výkonech, tak ještě do konce sezóny pár bodů získáme a s přehledem se vyhneme sestupovým vodám.

Ještě jsem úplně zapomněl, že v zápase padly celkově dvě žluté karty – jednu dostal soupeř za úmyslnou hru rukou (teoreticky to mohla být i červená, ale hrajeme hanspaulku) a druhou dostal Honza za stažení unikajícího soupeře (i zde je relevantní předchozí závorka). Možná, že kdyby Honzu rozhodčí vyloučil, tak bychom i měli šanci vyhrát příští zápas, protože statistika mluví jasně … :-)

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode