... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

10. kolo

12.11.2014 20:15

FC HNK PRAHA - La Famiglia  4:3 (1:2)            

Hřiště: Klausova 1

Naše góly: 27.' David, 45.' Pavel, 52.' Pavel a 59.' Pepa

Sestava: Martin - Pepa, Honza - Vojta, Pavel, David - Standa

Diváci: 0 (taky letošní rekord)

Nejlepší hráč našeho týmu: Pavel

Komentář rozhodčího: Vyrovnané utkání se spoustou šancí a krásných střel.

Náš komentář: V předposledním zápase nás čekal tým z dolní poloviny tabulky, a tak jsme do zápasu nešli s ničím jiným, než že musíme vyhrát. Zejména, když stále existuje teoretická šance, že by nás výhra v tomto a následujícím zápase mohla posunout do 5. ligy. To by zároveň znamenalo, že ani příští sezónu nespadneme do 7 ... Před zahájením zápasu se opět část týmu sešla na předzápasové soustředění v hospodě, a tak naší výhře nestálo nic v cestě.

Naše naivní představy však byly zašlapány do prachu hned v prvních minutách zápasu. Za soupeře pravděpodobně nastoupilo pár hráčů z vyšších lig nebo jiných soutěží, jejichž kvalita byla výrazně vyšší, než by odpovídalo průměru 6. ligy. To zároveň vysvětlilo i to, proč s nimi Emperators v minulém zápase prohráli. V prvních zhruba 15 minutách jsme se vůbec nedostali do hry a jen díky štěstí jsme prohrávali pouze o dvě branky. Náš cíl se najednou změnil - místo výhry to bylo hlavně nedostat desítku ...

Po zmiňovaných 15 minutách jsme se nicméně hře soupeře poněkud přizpůsobili a hra se víceméně vyrovnala. K tomu nám pomohla zvýšená tvrdost, v čemž vynikal zejména Honza, kterému se rovněž podařilo soupeře ve 2. půli rozhodit a i za přispění zbytku týmu se zápas trochu vyhrotil. To byl jeden z důvodů, proč jsme nakonec ze zápasu odcházeli spokojeni. Do konce prvního poločasu se ještě Davidovi podařilo snížit a půlka skončila za stavu, který byl pro nás skoro výhrou.

Ve druhém poločase jsme navázali na výkon z druhé půlky prvního poločasu a hra se relativně vyrovnala, když soupeř byl o něco fotbalovější, ale my jsme byli bojovnější a dali jsme do toho to srdíčko, to se prostě musí. Díky Pavlovi, kterému se po víceméně samostatných akcích podařilo dát 2 góly, se utkání blížilo k remízovému konci, neb soupeř také jednou dostal balón do sítě. Překvapivé bylo, že protihráči vypadali s remízou docela spokojeně a spíše tahali čas, než aby se snažili zvrátit výsledek na svou stranu. Proto také přišel zasloužený trest.

Po několika zápasech opět zafungovalo štěstí HNK v posledních minutách zápasu, když tentokrát bylo opravdu unavené a sedlo na ... V 59. minutě se odražený míč dostal k Pepovi, který se nerozpakoval, zavřel oči a prásknul do něj. Míč se k údivu všech hráčů HNK dostal na trajektorii země – šibenice – gól a překvapivě neskončil za plotem. I když je otázkou, proč se všichni tak divili, když Pepa dá gól skoro jednou za deset sezón ...

Vedení jsme úspěšně udrželi až do konce zápasu, přičemž na soupeři bylo vidět, že nepříznivý stav těžce nese, což se projevilo nebezpečným skluzem na Standu, který si zasloužil být oceněn kartou žluté barvy.

Zápas jsme tedy možná trochu nezaslouženě dovedli do vítězného konce, i když z mého pohledu (možná trochu zkresleného vstřeleným gólem :-) ) se jednalo o jeden z nejlepších výkonů HNK nejen v této sezóně, ale i sezónách minulých. Opět jsme měli 1 hráče na střídání a tentokrát se na lavičce nikdo příliš dlouho neohřál, protože se celý zápas odehrál ve velmi vysokém tempu.

Před posledním zápasem nás čeká týdenní pauza, kterou jistě každý náš hráč využije k poctivému tréninku v hospodě. Takže nemám o výsledek obavu ...

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode