... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

10. kolo (Jaro 2016)

31.05.2016 20:15

GFC Regent B - FC HNK PRAHA 4:4 (3:2)            

Hřiště: Pražačka 2

Naše góly: 10.', 40.' a 55.' Standa a 30.' Tonda

Sestava: Ondra - Honza, Pepa, Vašek - Pavel, David - Tonda, Standa, Michal

Nejlepší hráč našeho týmu: Standa

Komentář rozhodčího: Remíza odpovídá průběhu hry. Pohledný zápas, hraný nahoru dolu.

Náš komentář (Pepa): Předposlední zápas sezóny nás zavál na Pražačku. Matematika byla jasná, pokud si chceme udržet naději na postup do 5. ligy, nesmíme prohrát. Před zahájením popisu (nešťastného) zápasu si dovolím malou odbočku. V minulém reportu jsem zapomněl zmínit návrat Vojty odněkud z Tramtárie, který proti Demoliční četě po dlouhé době oblékl růžové barvy HNK. Bohužel jeho nadměrnou a pravidelnou konzumací alkoholu zničené tělo nevydrželo změnu klimatických podmínek a tak se tohoto zápasu mohl zúčastnit jen v roli diváka.

Zápas pro nás nezačal vůbec dobře a zejména Ondra měl kopec smůly. Nejprve si vybral první slabší chvilku v sezóně od návratu do brány našeho skvělého klubu – to je mimochodem něco, čeho většina gólmanů v životě nedosáhne a netroufne si o tom ani snít – když pustil nenápadnou střelu téměř od půlky. O chvíli později, již za stavu 1:1 (vyrovnával Standa a Pavel neproměnil penaltu), se zranil, když nikým neatakován couval a špatně došlápl. Bohužel pro něj pravděpodobně skončila sezóna. V bráně Ondru musel vystřídat Vašek – málem se s Pepou o tuto příležitost poprali, jak chtěli oba chytat - a podal solidní výkon.

Ondrův odchod nás úplně vyvedl z rytmu a soupeři jsme prakticky darovali 2 góly - nejprve Pepa při odkopu trefil soupeře, od kterého se míč smolně odrazil do brány, a pak si Pavel s Tondou dávali na půlce přednost a pustili soupeře do brejku. Za stavu 3:1 to s námi již vypadalo bledě. Naštěstí se Tondovi těsně před koncem půle podařilo snížit. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe a díky Standovým 2 gólům otočili vývoj zápasu v náš prospěch. Pak však přišla další chyba v naší obrané hře, když jsme prohráli několik soubojů za sebou a soupeř srovnal na konečných 4:4.

Dle mého názoru se hrál pěkný, běhavý fotbal v duchu fair play (jaký to rozdíl, oproti minulému zápasu). Bohužel, remíza je pro nás jasnou ztrátou. Byli jsme o něco lepší než soupeř, ale většina našich střel skončila vedle nebo zasáhl dobře chytající gólman. Zároveň jsme v obraně vyráběli zbytečné chyby, které soupeř trestal.

Před posledním zápasem je tak situace jasná - v případě výhry postupujeme, remíza a prohra se rovnají našemu setrvání v 6. lize. Hrajeme proti přímému konkurentovi v boji o postup a nejspíše bez Ondry, takže nás rozhodně nečeká procházka růžovým sadem. Pokud nás chcete podpořit, přijďte v úterý 14. června od 20:15 na Pražačku (hřiště č. 1). Dýmovnice vítány.

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode