... není potřeba zvítězit, stačí zašpinit dres

1. kolo

26.03.2014 18:15

FC HNK PRAHA - J.R. Club B  5:0 (2:0)            

Hřiště: Hanspaulka

Naše góly: 9.' Standa, 30.' Standa, 36.' Pavel, 51.' Standa a 60.' Kuba

Sestava: Pepa - Honza, Ondra - Kuba, Vojta, Pavel - Tonda, Standa

Diváci: 1 (Péťa)

Nejlepší hráč našeho týmu: Standa

Komentář rozhodčího: Velmi kvalitní utkání dané ligy. Vítězové byli bojovnější a efektivnější. Slušně odehráno z obou stran.

Náš komentář: 26. 3. 2014 v 18:15 (plus mínus pár minut) započal historicky první zápas HNK v 6. lize (snad nás jich čeká už jen 10 a hurá do 5). Ačkoliv jsme se za favority nepovažovali, do zápasu jsme vstoupili aktivně a již od prvních minut udávali tempo hry. Bohužel brankář hostí vytáhl několik vynikajících zákroků a hlavně jeho zásluhou bylo relativně dlouhou dobu skóre vyrovnané. To se změnilo až díky Standovi, který nechytatelnou a krásně umístěnou střelou (kopnul do země, div si nezlomil nohu a byl rád, že vůbec trefil míč, což brankář hostí nečekal…) vsítil svůj první gól v sezóně a poslal nás do vedení. Toto byla zrovna jedna z mála střel, kterou by zlikvidoval i náš gólman. I poté jsme pokračovali v tlaku a za naši aktivitu byli odměněni ještě jedním gólem v bráně soupeře, když Standa, tentokrát už jako obvykle, skóroval do prázdné brány.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s cílem vedení udržet, popřípadě navýšit, a proto jsme soupeři přenechali iniciativu a ten nám prvních deset minut poločasu zatápěl. Naštěstí jeho střely létaly buď vedle, nebo je blokovali obránci (hokej hadr), takže náš brankář neměl příliš práce (ale stejně se strachy zapotil). Zápas definitivně na naši stranu obrátil Pavel, když po samostatné akci přidal třetí gól. Od té doby už o vítězi bylo prakticky rozhodnuto a otázkou zůstávalo, zda se nám povede si zápas zkomplikovat či nikoliv. Jak i výsledek napovídá, nepovedlo se nám to. Naopak jsme přidali další dva góly: Standa dovršil hattrick, jak jinak než střelou do prázdné brány, a Kuba v poslední minutě skóre zápasu uzavřel.


Vedle výše uvedeného stojí za zmínku následující události:

  • hrálo se v nafukovací hale, což stálo za ho..., ale vyrovnali jsme se s tím lépe než soupeř
  • soupeři se v druhém poločase zranil hráč, přejeme brzké uzdravení a hodně gólů do sítě soupeřů
  • Honza hrál v obraně skvěle
  • Standa dal sice hattrick, ale jinak předvedl svůj obvyklý výkon, kdy bránil podobně jako sysel z Plzně
  • soupeř nestřílel z rozehrávky po gólu, což výrazně přispělo k našemu čistému kontu
  • rozhodčí předvedli obvyklý hanspaulský standard a mohli být rádi, že se jednalo o hodně klidný západ. Stejně si ale Kuba mohl ty kecy, za které dostal žlutou odpustit
     

Do sezóny jsme tedy vstoupili jasným a zaslouženým vítezstvím, snad nám to vydrží ...

 

Vyhledávání

.

... a to je vše, přátelé!

Vytvořte si web zdarma!Webnode